Welcome, Guest. Please login or register.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Pravila foruma  (Read 10405 times)
timeJanuary 04, 2016, 08:47:05 PM #0
Admin
Admin
*****
Location: U moru
Posts: Okay? Fuck no!

Offline Offline


WWW

Uz najbolje želje u Novoj 2016 podsjetimo se starih pravila na Airguns-hr forumu•Registracija na Airguns-Hr forum je besplatna i omogućava korisniku aktivno sudjelovanje u raspravama.
◦Pravila ponašanja ovdje definirana obavezuju korisnika na njihovo pridržavanje prilikom sudjelovanja u radu foruma i svako nepridržavanje dotičnih propisa povlači za sobom sankcije za što su odgovorni moderatori.
◦Moderatori Airguns-Hr foruma imaju pravo editirati, premjestiti ili obrisati svaki post koji nije u skladu s tim pravilima.
◦Za ponavljače prekršaja ili za grublji oblik kršenja pravila moderatori imaju pravo predložiti dotičnog korisnika za izuzimanje iz rada foruma (ban) na određeno vrijeme ili u krajnjem slučaju za trajni progon s foruma.

Na Airguns-Hr forumu strogo je zabranjeno:

◾Bilo kakva rasprava na temu lova s zracnim oruzjem. (vidi čl. 64 Zakon o Lovstvu - LINK)

◾ Postanje linkova i attachmenta vezanih za crackove, warez, hack, ukradene sadržaje i ostale ilegalne stranice ili radnje.

◾ Zabranjeno je i slati ili potraživati materijale koji su zaštićeni autorskim pravima (programi, muzika, filmovi, dokumenti).

◾ Vrijeđanje i omalovažavanje sugovornika na osobnoj ili bilo kojoj drugoj razini, poticanje govora mržnje i bilo kojeg oblika diskriminacije (spolne, rasne, vjerske i druge). Iznošenje neistinitih tvrdnji koje mogu štetiti časti ili ugledu je kažnjivo djelo klevete. (vidi čl. 200 Kaznenog zakona RH)

◾ Kršenje privatnosti, kao što je objavljivanje tuđih podataka (ime, prezime, e-mail adresa) osim općepoznatih podataka o javnim osobama, kao i poticanje drugih članova na iste ili slične djelatnosti.

◾ Objavljivanje poruka s pedofilskim, pornografskim i sličnim sadržajem, javno isticanje stranačke ili neke druge pripadnosti, psovanje i svaki drugi oblik neprimjerenog ponašanja.

◾ Direktno reklamiranje ili bilo koji drugi oblik marketinga drugih web stranica,trgovaca, foruma,organizacija bez prethodne dozvole Airguns-Hr teama te će se takvi postovi brisati u cijelosti.
•Ostala Pravila i Preporuke


◦ Prije postavljanja nove teme provjerite dotadašnje poruke (Opcija: traži) kako bi bili sigurni da odgovor na vaše pitanje nije već napisan. Nakon toga postavite pitanje na odgovarajućem dijelu foruma s osnovnim podacima o problemu ili upitu. Imenujte svoje teme smisleno i detaljno tako da se već iz subjecta teme može vidjeti o čemu se radi: npr. „Problem s natezanjem puske“.
◦ Pisanje VELIKM SLOVIMA u ovakvom obliku komunikacije se smatra deranjem pa vodite računa o tome. Poželjno je da rečenice budu napisane kao da pišete mail ili pismo, s što manje slenga, nestandardnih kratica itd.
◦ Suzdržavajte se od odgovora koji se ne tiču teme (offtopic) i ne postajte istu temu na više pod-foruma.
◦ Ne hranite trolove. Ako netko namjerno provocira, flejma, potiče svađu-ignorirajte ga ili samo obavijestite moderatora, odgovaranje na takve postove je baš ono što je trol i htio postići.
◦ Ako koristite potpis (signature) molimo Vas da on ne bude duži od 5 redova normalne veličine i da ne pretjerujete s bojama i slikama u sigu. Reklamiranje firmi ili sličnih stvari u sigu nije dozvoljeno i svaki sig koji ne ulazi u ove gore navedene okvire biti će obrisan.
◦ Izbjegavajte objavljivanje tema osobne prirode, kao što su privatni dogovori između pojedinih članova ili dopisivanje između korisnika. Za takvu namjenu iskoristite PM (Private Message).
◦ Ne koristite nedolična imena za nick (nadimak) na forumu kao i nepristojne ili nedolične avatare (sličice). Korisnicima s nepristojnim nickovima ili avatarima biti će uskraćeno sudjelovanje u radu foruma.
◦ Svaki korisnik koji zamijeti temu ili dio nje koji nije u skladu s pravilima foruma može iskoristiti opciju „Report Bad post“ i prijaviti korisnika i post moderatorima.
◦ Politika kao tema nije dozvoljena na forumu i svaki post s takvim sadržajem biće obrisan. Dozvoljeni su komentari na neke događaje ali bez ulaženja u dublje rasprave.
◦ Ovo je prvenstveno forum o zračnom oružju i popratnoj opremi i nije dozvoljeno otvaranje tema koje nemaju veze s ovom tematikom. Jedino pod-forum „Kokosinjac“ tolerira teme koje nisu usko vezane za računala ali i tada se držite naputaka moderatora tog dijela foruma.
◦ Prilikom objavljivanja oglasa na pod-forumu „Prodaja, Kupnja, Razmjena“ vodite računa da post stavite u odgovarajuću kategoriju (Prodajem, Kupujem, Razmjena). Prije kupovine bilo bi dobro provjeriti u ponudama ne nudi li već netko tu istu stvar i obrnuto. Nije dozvoljeno oglašavanje firmi, prodaja ili potražnja stvari koje nemaju nikakve veze s zracnim oruzjem.
◦ Na određenim dijelovima foruma postoje dodatna pravila koja su definirali moderatori tog pod-foruma pa Vas molimo da svoje sudjelovanje na tom dijelu foruma prilagodite tim pravilima.
◦ Nije dozvoljeno vrijeđanje članova foruma i moderatora, a sve primjedbe vezane uz rad moderatora možete uputiti na:

 mailbox.kontakt@gmail.com

 , a Airguns-Hr team zadržava pravo njegovog javnog objavljivanja na forumu, ako za to postoji potreba.


◦  Kod postanja slika koristite thumbnails ili sliku stavite u zip. Ako već stavljate sliku da se odmah učitava veličina ne smije prelaziti 50k. Za neke specifične stvari gdje je poželjno vidjeti veću sliku zamolite moderatora ili admina da otvori poseban thread za to sa jasnim [56k warning] upozorenjem. Isto [56k warning] upozorenje je potrebno staviti i kod postanja linkova koji vode na stranice sa "težim" slikama ili videom.
◦ Ako kopirate i stavljate dijelove ili cijele članke s drugih stranica ili foruma obavezni ste navesti izvor tih informacija (preuzeto s …).
• Moderatori i članovi PCE teama nisu odgovorni za istinitost tvrdnji objavljenih na forumu od strane članova, ali je dužnost moderatora da ukloni navedeni sadržaj ako se utvrdi da on ne odgovara pravilima foruma.


U Rubrici prodajem,kupujem,mjenjam :


◦Prilikom određivanja naslova teme, potrebno je biti što jasniji/određeniji i napisati pobliže o kojem se proizvodu točno radi. Nije dovoljno samo temu smjestiti u podforumom "Prodaja" i nazvati ju "puška", već je potrebno i prikladnije temu nasloviti (npr. Slavia model 631 cal. 4,5" ).
◦Ako tražite procjenu određene stvari, potrebno je to i naglasiti
◦Prodavač/Kupac mora naglasiti kakav način komunikacije želi, bilo da je riječ o e-mailu, telefonu ili putem PM-a.
◦Također, potrebno je naglasiti dali je Kupac/Prodavač voljan slati određeni stvar poštom ili na neki drugi način.
◦Sukladno sa pravilima Foruma, Prodavač/Kupac mora voditi brigu o svojoj temi, na način da o kršenjima pravila obavještava moderatora podforuma.
◦Prodavač mora napisati okvirnu cijenu onoga što prodaje, osim ako se ne radi o procjeni gdje se traži mišljenje ostalih sudionika foruma.
◦Dužnost je prodavača da napiše informacije o garanciji, starosti, stanju, eventualnim oštečenjima i sl.
◦Prodavač/Kupac može do dva puta podizati svoju temu na "vrh" sa "BUMP", te na taj način osvježiti prodaju/kupnju.
◦Potrebno je napisati ako je proizvod već kupljen/prodan ili da se povlači.
◦Treba obavijestiti o tome da je sve ponuđeno prodano, odnosno da je traženo nabavljeno.
◦Svaki komentar na proizvod ili cijenu je strogo zabranjen i kršenje ovog pravila povlači i određene sankcije u vidu brisanja posta i upozorenja, te ako se isti ponavlja u tome, sukladno sa pravilima Airguns-Hr foruma i ban. Ne zaboravite – svaki proizvod ima svoga kupca.
◦Strogo je zabranjena ponuda i potražnja ilegalnih i protuzakonitih stvari i sadržaja, sukladno sa pravilima Airguns-Hr.
◦Kod Ponude/Potražnje proizvoda koji ne spadaju u kategoriju zracnog oruzja i opreme vezane za isto, potrebno je dodati prefix "OT:" (npr.: OT: Mobilni aparat marka XX model X) i temu smjestiti u odgovarajući podforum.

Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
  Lock topic  
Jump to: