Welcome, Guest. Please login or register.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Službena Pravila Ponašanja na Airguns-HR Forumu  (Read 3281 times)
timeOctober 02, 2008, 03:51:34 PM #0
Admin
Admin
*****
Location: U moru
Posts: Okay? Fuck no!

Offline Offline


WWW

Mole se svi korisnici da prije uključivanja u raspravu na forumima pročitaju

Službena Pravila Ponašanja • Pravila podforuma Tržnica

Registracija na Airguns-Hr forum je besplatna i omogućava korisniku aktivno sudjelovanje u raspravama.
Pravila ponašanja ovdje definirana obavezuju korisnika na njihovo pridržavanje prilikom sudjelovanja u radu foruma i svako nepridržavanje dotičnih propisa povlači za sobom sankcije.
Moderatori Airguns-Hr foruma imaju pravo editirati, premjestiti ili obrisati svaki post koji nije u skladu s tim pravilima.
Za ponavljače prekršaja ili za grublji oblik kršenja pravila moderatori imaju pravo predložiti dotičnog korisnika za izuzimanje iz rada foruma (ban) na određeno vrijeme ili u krajnjem slučaju za trajni ban
Na Airguns-Hr forumu strogo je zabranjeno:


Bilo kakva rasprava na temu lova s zračnim oružjem.
Postanje linkova i attachmenta vezanih za crackove, warez, hack, ukradene sadržaje i ostale ilegalne stranice ili radnje.
Zabranjeno je i slati ili potraživati materijale koji su zaštićeni autorskim pravima (programi, muzika, filmovi, dokumenti).
Vrijeđanje i omalovažavanje sugovornika na osobnoj ili bilo kojoj drugoj razini, poticanje govora mržnje i bilo kojeg oblika diskriminacije (spolne, rasne, vjerske i druge). Iznošenje neistinitih tvrdnji koje mogu štetiti časti ili ugledu je kažnjivo djelo klevete. (vidi čl. 200 Kaznenog zakona RH)
Kršenje privatnosti, kao što je objavljivanje tuđih podataka (ime, prezime, e-mail adresa) osim općepoznatih podataka o javnim osobama, kao i poticanje drugih članova na iste ili slične djelatnosti.
Objavljivanje poruka s pedofilskim, pornografskim i sličnim sadržajem, javno isticanje stranačke ili neke druge pripadnosti, psovanje i svaki drugi oblik neprimjerenog ponašanja.
Direktno reklamiranje ili bilo koji drugi oblik marketinga bez prethodne dozvole Airguns-Hr teama.Ostala Pravila i Preporuke

Prije postavljanja nove teme provjerite dotadašnje poruke (Opcija: traži) kako bi bili sigurni da odgovor na vaše pitanje nije već napisan. Nakon toga postavite pitanje na odgovarajućem dijelu foruma s osnovnim podacima o problemu ili upitu. Imenujte svoje teme smisleno i detaljno tako da se već iz subjecta teme može vidjeti o čemu se radi: npr. „Problem s natezanjem puške“.
Pisanje VELIKM SLOVIMA u ovakvom obliku komunikacije se smatra deranjem pa vodite računa o tome. Poželjno je da rečenice budu napisane kao da pišete mail ili pismo, s što manje slenga, nestandardnih kratica itd.
Suzdržavajte se od odgovora koji se ne tiču teme (offtopic) i ne postajte istu temu na više pod-foruma.
Ne hranite trolove. Ako netko namjerno provocira, flejma, potiče svađu-ignorirajte ga ili samo obavijestite moderatora, odgovaranje na takve postove je baš ono što je trol i htio postići.
Ako koristite potpis (signature) molimo Vas da on ne bude duži od 5 redova normalne veličine i da ne pretjerujete s bojama i slikama u sigu. Reklamiranje firmi ili sličnih stvari u sigu nije dozvoljeno i svaki sig koji ne ulazi u ove gore navedene okvire biti će obrisan.
Izbjegavajte objavljivanje tema osobne prirode, kao što su privatni dogovori između pojedinih članova ili dopisivanje između korisnika. Za takvu namjenu iskoristite PM (Private Message).
Ne koristite nedolična imena za nick (nadimak) na forumu kao i nepristojne ili nedolične avatare (sličice). Korisnicima s nepristojnim nickovima ili avatarima biti će uskraćeno sudjelovanje u radu foruma.
Svaki korisnik koji zamijeti temu ili dio nje koji nije u skladu s pravilima foruma može iskoristiti opciju „Report Bad post“ i prijaviti korisnika i post moderatorima.
Politika kao tema nije dozvoljena na forumu i svaki post s takvim sadržajem biće obrisan. Dozvoljeni su komentari na neke događaje ali bez ulaženja u dublje rasprave.
Ovo je prvenstveno forum o zračnom oružju i popratnoj opremi i nije dozvoljeno otvaranje tema koje nemaju veze s ovom tematikom. Jedino pod-forum „Kokosinjac“ tolerira teme koje nisu usko vezane za zračno oružje ali i tada se držite naputaka moderatora tog dijela foruma.
Prilikom objavljivanja oglasa na pod-forumu „Prodaja, Kupnja, Razmjena“ vodite računa da post stavite u odgovarajuću kategoriju (Prodajem, Kupujem, Razmjena). Prije kupovine bilo bi dobro provjeriti u ponudama ne nudi li već netko tu istu stvar i obrnuto. Nije dozvoljeno oglašavanje firmi, prodaja ili potražnja stvari koje nemaju nikakve veze s zračnim oružjem.
Na određenim dijelovima foruma postoje dodatna pravila koja su definirali moderatori tog pod-foruma pa Vas molimo da svoje sudjelovanje na tom dijelu foruma prilagodite tim pravilima.
Nije dozvoljeno vrijeđanje članova foruma i moderatora, a sve primjedbe vezane uz rad moderatora možete uputiti na

mailbox.kontakt@gmail.com

a Airguns-Hr team zadržava pravo njegovog javnog objavljivanja na forumu, ako za to postoji potreba.

Ako kopirate i stavljate dijelove ili cijele članke s drugih stranica ili foruma obavezni ste navesti izvor tih informacija (preuzeto s …).
Moderatori i članovi Airguns-Hr teama nisu odgovorni za istinitost tvrdnji objavljenih na forumu od strane članova, ali je dužnost moderatora da ukloni navedeni sadržaj ako se utvrdi da on ne odgovara pravilima foruma.

Pravila ponašanja ovdje definirana obavezuju korisnika na njihovo pridržavanje prilikom sudjelovanja u radu foruma
 i svako nepridržavanje dotičnih propisa povlači za sobom sankcije za što su odgovorni moderatori.
« Last Edit: October 03, 2008, 03:40:01 PM by Admin » Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
  Unlock topic  
Jump to: